Kontaktirajte nas
Natrag na blog

Pametno računovodstvo: kako osigurati da vaše poslovanje ostane u toku

Pametno računovodstvo: kako osigurati da vaše poslovanje ostane u toku

Pametno računovodstvo ili moderno računovodstvo koristi prednosti suvremene tehnologiji kako bi uz osnovnu funkciju koje računovodstvo ima, poduzećima pružilo i dodatne benefite.

Svako poduzeće koje želi maksimalizirati uspjeh svog poslovanja trebalo bi koristi računovodstvo koje ide u korak s trenutnim računovodstvenim trendovima kako bi bilo u tijeku s načinom na koji se sustavi mijenjaju kroz vrijeme. Kako se računovodstvena industrija nastavlja razvijati kroz tehnologiju, nemoguće je znati koliko će se računovodstvena praksa promijeniti u budućnosti.

Računovodstvo s izvještavanjem – Računovodstvo nove generacije

Pametno računovodstvo – ključ poslovnog praćenja

Uz osnovno računovodstvo i praćenje potrebno za svako poslovanje, moderno računovodstvo ili pametno računovodstvo nudi i moćna rješenja za analizu podataka. Prikupljanje financijskih podataka ne znači ništa ako nemate izvješća koja pokazuju financijsko zdravlje poduzeća. Novi, moderni računovodstveni sustavi poboljšali su mogućnosti izvještavanja. Tehnologija može izvještavati i interpretirati podatke brže nego ikad prije. Osim toga, informacije su učinkovitije i djelotvornije jer su primjenjive i mogu uvelike utjecati na vaše poslovne odluke.

Pametno računovodstvo koristi prikupljene podatke iz poslovanja, analizira izvješća te daje preporuke za poboljšanje poslovanja. Za razliku od tradicionalnog, osnovnog računovodstva koje  je kreirano na način da zadovolji formu i zakonsku regulativu, pametno računovodstvo pomaže poduzećima da učinkovito upravljaju poslovanjem i postanu profitabilnija.

Liberfin pametno računovodstvo

Liberfin tim je sastavljen od stručnjaka s područja računovodstva i financija. Pomažemo našim klijentima da izvuku maksimum iz prikupljenih podataka jer naši educirani djelatnici svaki dokument sagledavaju s računovodstvenog pogleda ali i s financijskog stajališta. Dokumente prikupljene iz vašeg poslovanja obrađujemo u ERP (Enterprise Resource Planning) sustavu PANTHEON te dodatno analiziramo i pripremamo izvještaje kroz BI (Business Intelligence) alate. Rezultat takvog pristupa su izvještaji koji vam pomažu u donošenju kvalitetnih poslovnih odluka. Znati ćete odgovore na pitanja kao što su:

  • Tko su moji najisplativiji kupci?
  • Od kojih proizvoda najviše zarađujem?
  • Imam li dovoljno novca za isplatiti plaće?
  • Koliko dobro ili loše posluje pojedini odjel/profitni centar?
  • Koliko je uspješno poslovanje mog poduzeća u odnosu na konkurenciju?
  •  i mnoga, mnoga druga…

PANTHEON računovodstveni sustav

PANTHEON računovodstveni sustav je dizajniran tako da prati potrebe poduzeća od malih početaka, kada vam treba samo funkcija fakturiranja i prati vas kad ste velika tvrtka s nekoliko podružnica i međunarodnim prisustvom. Ono raste s vama i prilagođava se vašim potrebama.

Zahvaljujući PANTHEON-u uvijek možete imati pregled poslovanja na jednom mjestu. Menadžeri i rukovoditelji poduzeća uvijek imaju sažet pregled poslovanja, a ključne podatke više nije potrebno prikupljati iz niza različitih izvora. Podaci i analize mogu se jednim klikom izvesti na vaš email ili u Excel tablicu. Podatke možete vidjeti u jednostavnom pregledu ili u detaljnom izvješću.  

Jedno mjesto sa svim financijskim podacima

Prednost pametnog računovodstva je što izvještajima kreiranim s BI alatima možete pristupiti s bilo kojeg uređaja, s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme. Budući da se vaša poslovna evidencija i financijski podaci pohranjuju na jednom mjestu kojem je lako pristupiti, račune možete pregledati pritiskom na gumb. Na primjer, vlasnik tvrtke može vidjeti poslovne transakcije u stvarnom vremenu, čak i kada se nalazi u drugom dijelu zemlje ili na drugom kraju svijeta. Internet omogućuje dijeljenje i distribuciju informacija, pružajući puni pristup svima u vašem timu. Tako da možete imenovati i ostale članove tima koji će moći pristupiti informacijama.

Kao što vidite, internet je otvorio mnoge mogućnosti koje mogu poboljšati vaše poslovne sustave. Ako u svom poslu još niste primijenili pametno računovodstvo, vrijeme je da poduzmete mjere kako biste mogli nadograditi svoje financijsko praćenje i poboljšati ukupne rezultate poslovanja.